Samanna kirjastolevyllä!

Samannan kappale “Vakavanaamainen mies” on päätynyt uudelle Kirjastolevylle!

Kirjastolevy julkaistaan Lainan päivänä 8. helmikuuta.

Levyn kappaleet ovat ennen julkaisemattomia.

Kirjastolevyn idea on ainutkertainen: levy tulee ainoastaan lainattavaksi kirjastoista. Levyä ei voi ostaa eikä sen kappaleita voi kuunnella suoratoistopalveluiden kautta. Kirjastolevy julkaistaan osana Pirkanmaan kirjastojen musiikkiprojektia “Kirjastosta kajahtaa: uutta otetta Pirkanmaan kirjastojen musiikkitoimintaan”, ja kirjastot voivat hankkia sitä kokoelmiinsa valtakunnallisesti.

Kirjastolevy koostuu kotimaisten artistien uusista kappaleista. Mukana ovat muun muassa Jarkko Martikainen & Luotetut miehet, Matti-Johannes Koivu, Maritta Kuula & Janne Lastumäki, Samae Koskinen ja Jukka Nousiainen. Levy on musiikkiammattilaisten hatunnosto musiikkikirjastoille: niin muusikot kuin levyn tamperelaiset tuottajat Jarno Alho ja Nike Sarapohja ovat osallistuneet levyntekoon pro bono -periaatteella.

– “Kirjastolevy on tehty pitkälti talkoovoimin useiden yhteistyökumppaneiden kanssa, ja siinä kiteytyvät yhteen fyysiseen levyyn niin taide, yhteisöllisyys, kirjastonkäytön ilmaisuus kuin kirjastoaineiston yllätyksellisyyskin. Kirjastot ovat paikkoja, joissa taiteilijat ja heidän yleisönsä löytävät helposti toisensa”, musiikkiprojektin kirjastonhoitaja Juhani Koivisto sanoo.

Kirjastolevyn kansilehdille on koottu levyllä esiintyvien muusikoiden kirjastomuistoja. Kannet on suunnitellut sarjakuvataiteilija Tommi Musturi.

Kiertueelle Pirkanmaalla

Kirjastolevy julkistetaan Lainan päivänä 8.2.2017 Tampereen kaupunginkirjaston pääkirjasto Metsossa. Julkistustilaisuudessa esiintyy Maritta Kuula & Janne Lastumäki. Julkistuksen jälkeen Kirjastolevy lähtee kiertueelle muihin Pirkanmaan kirjastoihin.

Kirjastolevyn ennakkokuuntelu ja U.F. Ojala
6.2. klo 18:00 Vastavirta-Klubilla (maksuton)
https://www.facebook.com/events/1006193716181203/

Ke 15.2. klo 18:00 Ylöjärven pääkirjasto Leija, Jukka Nousiainen
https://www.facebook.com/events/1842164742726044/

To 16.2. klo 18:00 Ikaalisten kaupunginkirjasto, Pekko Käppi & Tommi Laine
https://www.facebook.com/events/234574963652557/

Ke 22.2. klo 18:00 Sastamalan pääkirjasto, Matti Johannes Koivu

Ke 1.3. klo 18:00 Valkeakosken pääkirjasto, Samae Koskinen
https://www.facebook.com/events/207410996393604/

Pe 10.3. klo 18:00 Pirkkalan pääkirjasto, Itä-Hollola Installaatio
https://www.facebook.com/events/371194599907484/

To 16.3. klo 18:00 Kuhmalahden kirjasto, Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset
https://www.facebook.com/events/670104769838529/

Verkkokirjastoon tulee tammikuun puolivälistä alkaen myös Kirjastolevy-arvonta. www.piki.fi

Kirjastolevy
1. Vaeltava Vitsaus: Saanko kävelyttää sun hauvaa
2. Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset: Koti-idoli
3. Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet: Suksilla kuuhun
4. Matti Johannes Koivu: Kun laulat muiden lauluja
5. Samanna: Vakavanaamainen mies
6. Pekko Käppi & K:H:H:L: Veljensurmaajat
7. Maritta Kuula ja Janne Lastumäki: Harmaat sisaret
8. Samae Koskinen: Linssikeitto
9. Sur-rur: Vanha kunnon kivi
10. U.F. Ojala: Kierto radalla
11. Jukka Nousiainen: Hyllyjen välissä rock ´n´ roll
12. Itä-Hollola Installaatio: Päiväkodintäti-rock
13. The Sultans: Music Dept. Stew

Julkaisija: Pirkanmaan kirjastot (PIKI)
Yhteistyössä:
Tampereen kaupunginkirjasto
Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut

Levyn vastaava tuottaja: Jarno Alho
Levyn tekstisisällön tuottaja: Nike Sarapohja
PIKI-musiikkiprojekti: Juhani Koivisto
Kannet: Tommi Musturi
Masterointi: Jarno Alho
Jakelija: BTJ Finland Oy

—–

”Löytämisen ilo on kirjastossa yhtäläinen kokemus kuin vastaava sattuma levykaupassa: en useinkaan tiedä, mitä etsin, mutta etsin kunnes löydän jotain, mikä kiinnostaa kylliksi. Kirjaston etu on sen ilmainen luonne. Omistaminen voi olla tärkeää, jos vaikkapa levy tai kirja on aivan poikkeuksellisen hyvin toistoja kestävä, mutta osa-aikainen käyttöoikeus on arvo, jota en voi kylliksi korostaa.” Jarkko Martikainen

”Kirjaston musiikkiosasto on liittynyt musiikkihistoriaani hyvin olennaisesti. Sieltä on ensikertaa korviini tulvahtanut rock&rollin ääni, sieltä on löytynyt orastavaan tarpeeseen Rauno Niemisen Jouhikko-kirja tai suunta ja kuulokuva minkä tahansa ajan ja paikan musiikkeihin. Kirjaston kokoelmia on yhä nautinnollista selailla ja kosketella vailla päämäärää. Jos lainattu asia ei miellytä, sen voi palauttaa, mutta jos se miellyttää voi parhaimmillaan tapahtua mielessä vallankumous.” Pekko Käppi

”Kirjastot on erityisen tärkeitä, ne on yks parhaimpia asioita, mitä tiiän. Vaikka itellä ois paha olla, niissä tulee aina sellainen olo että on toivoa. Niissä on jotain sellaista kollektiivista voimaa ja puhdasta hyvyyttä. Että saa ilmaiseksi lainata maailman parhaita levyjä ja kirjoja. On ollut siistiä löytää uusia bändejä esimerkiksi vaan satunnaisesti valittujen kansien perusteella tai kavereiden suosituksesta. Tai haalia kotiin omia suosikkeja fiilisteltäväksi, jos ei vaikka oo ollut mahdollisuutta hankkia niitä itse. Viime aikoina erityisen innoissani oon ollut vinyylien lainaamisesta. Lainaan kirjastosta jotain viikoittain. Jo pelkkä kirjastoon meneminen saa inspiroitumaan. Kirjastot on best.” Saara Kolehmainen / Itä-Hollola installaatio

Lisätiedot:
Tampereen kaupunginkirjasto, musiikki ja lehdet
palvelupäällikkö Jarkko Rikkilä
040 800 7834, jarkko.rikkila@tampere.fi

No Comments

Post A Comment